Leergang leiderschap

Er wordt veel gezegd en geschreven over leiderschap en leidinggeven. In onze westerse samenleving zijn we in een interessante fase belandt waarin we serieuze pogingen doen om van top-down structuren naar een meer gelijkwaardige vorm van samenwerken te komen. Onze cultuur- en ontwikkeltrajecten binnen organisaties gaan over deze uitdaging. Want, hoe doe je dat nu echt in de praktijk?
Voor ons is leiderschap het creëren van een beweging binnen je organisatie. Deze beweging moet ervoor zorgen dat mensen kunnen doen waarvoor je bent opgericht. Hier horen begrippen als coachen, voordoen, inspireren en aanspreken bij.
Op maat maken we een programma binnen jouw organisatie. Daarnaast kun je je inschrijven voor de Leergang Leiderschap.

Leergang Leiderschap
Ons leiderschapsprogramma bestaat uit twee fundamentele aspecten.
Het eerste aspect gaat over het managen van de processen die ten grondslag liggen aan datgene wat een organisatie wil zijn. Dit wordt vaak beschreven in de missie, visie en kernwaarden van een bedrijf. De processen gaan over leidende principes; zoals gelijkwaardigheid, eigenaarschap en het vermogen om een scheiding te maken tussen functionaris en persoon. Dat laatste is vooral erg nuttig bij het creëren van een aanspreekcultuur.

Het tweede aspect gaat over de rol van een leider en hoe deze bijdraagt aan het creëren van de eerdergenoemde beweging binnen de organisatie. Van belang hierbij is dat een leider in staat moet zijn om zijn/haar ego aan de kant zetten en datgene te doen wat nodig is.
In onze zeer praktijkgerichte Leergang komen beide aspecten nadrukkelijk aan bod. Het vermogen om je open te kunnen stellen voor beide aspecten is een vereiste om deel te nemen.

Minimaal HBO werk- en denkniveau + twee jaar relevante werkervaring. Een intake maakt deel uit van de aanmelding.
Doelgroep: Leiders en managers binnen organisaties
Duur: 14 dagdelen in 7 dagen (binnen ca. 14 weken)
Waar: Incompany of Zwolle
Prijs: 3.950,00 (incl. locatiekosten en lunch)